woman getting tan at the beach


Prieš įsibėgėjant vasarai, norisi kuo greičiau įdegti – tam mes naudojame savaiminio įdegio kremus, vaikštome į soliariumus. Pasirodo, įdegis bus intensyvesnis, jei į savo mitybos racioną įtrauksime tam tikrus maisto produktus.

Raudonieji ir citrusiniai vaisiai pagreitina melanino gamybą

Dar senovės romėnai žinojo, kad visi raudonos spalvos vaisiai ir daržovės stiprina rudos spalvos įdegį. Vitaminas A, kurio yra šių daržovių ir vaisių sudėtyje, pagreitina pigmento melanino gamybą odoje ir stabilizuoja pigmentaciją. Melanino gamybą taipogi suintensyvinsime, jei valgysime mėsos ir žuvies, ypač tuno.

Be to, buvo įrodyta, kad aminorūgščių virtimo į melaniną proceso metu svarbus vaidmuo atitenka vitaminui C. Valgykite produktų, kurių sudėtyje daug vitamino C (citrusininiai vaisiai, juodieji serbentai, petražolės) ir jūsų įdegis bus lygesnis. Arba tiesiog galite vartoti sintetinius vitamino C preparatus.

Morkų ir abrikosų sultys – po deginimosi

Kai kurie žmonės, norintys geriau įdegti, geria morkų ir abrikosų sultis. Tačiau stiklinė šio gėrimo, išgerta prieš deginimosi seansą, gali sukelti priešingą efektą nei tikėtasi: oda bus įdegusi nelygiai, su dėmėmis. Todėl geriausia morkų ir abrikosų sultis gerti iš karto po deginimosi – tuomet įdegis bus lygesnis ir išsilaikys ilgiau.

Paplūdimyje gerkite mineralinį vandenį

Moksliniais tyrimais nustatyta, kad melaninas prastai gaminamas tuomet, kai deginimosi metu geriami nestiprūs alkoholiniai gėrimai, ypač – gazuoti kokteiliai. Taigi, jei paplūdimyje gersite alų, įdegsite greičiau už kolegą ant gretimo gulto, gurkšnojantį džiną su toniku.

Geriausia deginimosi metu gerti mineralinio vandens – jis atstatys mikroelementų, pašalinamų su prakaitu, balansą ir nepakenks įdegio kokybei.

Rate this post